9 tips voor het aanbrengen van een screenprotector

Posted by: Posted by: Glasprotect

Het aanbrengen van een screenprotector is niet altijd even makkelijk. Stof, vingerafdrukken en bubbels zijn een veel voorkomend probleem. En dan hebben we het nog niet eens over het recht plakken van een protector! Hier zijn 9 tips voor het aanbrengen van een screenprotector. Zo kun je het bijna niet mee verkeerd doen.

1. Kies de juiste ruimte

Bij het aanbrengen van een screenprotector is het belangrijk dat je de juiste ruimte kiest. Ga bijvoorbeeld ergens staan waar weinig mensen zijn, waardoor er ook weinig stof door de ruimte circuleert. Een screenprotector kun je het best aanbrengen in de douche, omdat hier weinig stof aanwezig is door de vochtigheid.

2.Leg alles klaarVerpakking

Het aanbrengen van een screenprotector is iets wat vrij snel moet gebeuren. Er moet zo min mogelijk tijd zitten tussen het schoonmaken en het plakken van de protector, zodat stof geen kans krijgt om op je telefoon te vallen. Het is daarom belangrijk dat je alles klaar hebt liggen. Zorg ervoor dat beide schoonmaakdoekjes en de protector binnen handbereik liggen.

3. Was je handen

Door je handen te wassen voor het aanbrengen van je protector voorkom je vervelende vlekken en vettigheden op je smartphone die kunnen zorgen voor bubbels. Mocht je per ongeluk de plaklaag van de protector aanraken dan zal dit minder schade maken!

4. Maak de telefoon goed schoon

Een vanzelfsprekende tip, maar het is goed om het nog eens te benadrukken. De meegeleverde doekjes dienen goed gebruikt te worden. Begin met het alcoholdoekje, hiermee reinig je de smartphone van vettigheden en stof. Haal vervolgens het microvezeldoekje over de telefoon zodat hij droog en goed schoon is!

5. Tempo!

Wij willen je natuurlijk niet in de stres helpen, maar een beetje tempo is belangrijk bij het aanbrengen van een screenprotector. Zodra je de protector helemaal hebt schoongemaakt met beide doekjes is het belangrijk dat de protector er snel op wordt geplakt, zo heeft stof geen kans om op de telefoon te vallen.

6. Uitlijnen

Als je de telefoon goed hebt schoongemaakt kun je de plaklaag van de protector verwijderen. Het is  belangrijk dat je de protector recht op de telefoon plakt. Hou de protector met twee handen vast tussen je duim en wijsvinger. Vervolgens begin je aan de boven of onderzijde met uitlijnen. Kijk hierbij naar inkepingen in de protector waarmee je hem kunt oriënteren. Zo kun je bij een iPhone bijvoorbeeld kijken naar de home-button of de speaker aan de bovenzijde.

Voor sommige smartphones hebben wij een aanbreng-tool ontwikkeld, hiermee plak je de protectors altijd goed!

7. Laat hem niet vallen

Als je de protector hebt uitgelijnd is het niet verstandig de protector te laten ‘vallen’ op het scherm van je telefoon. Druk eerst één zijde op de telefoon terwijl je de andere nog in de lucht houdt. Door de andere zijde rustig te laten zakken kun je checken of hij echt recht zit. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je de protector rustig omhoog trekken om hem vervolgens te corrigeren.

8. Aandrukken

De protector zit als het goed is recht op je telefoon. Zijn er nog bubbels te zien, dan kun je deze naar de zijkanten wegdrukken. Hierbij mag je best wel wat kracht zetten. Het kan soms ook zo zijn dat een bubbel pas na een paar uur verdwijnt, verwijder hem dus niet direct als het niet helemaal goed is gegaan.

9. Glas of plastic

Het aanbrengen van een plastic screenprotector is niet gemakkelijk en je hebt vaak te maken met bubbels en krassen. Wil je gemakkelijk een screenprotector aanbrengen zonder bubbels, maar met glasharde bescherming? Kies dan voor een glazen screenprotector!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.